Free Practice Set for Railway Group D Exam 2018

Free Practice Set for Railway Group D Exam 2018
Share

Free Practice Set for Railway Group D Exam 2018

 

1. Find the word which cannot be formed by the letters of main word using each letter only once. UNCONSCIOUS:

A. SON
B. COIN
C. SUN
D. NOSE

2.The 2018 World Sports Journalists Day (WSJD) is observed on which date?

A. July 5
B. July 4
C. July 3
D. July 2

3. Successive discounts of 10% and 20% are equivalent to a single discount of ?

A. 30%
B. 15%
C. 28%
D. 72%

4. A man bought an article and sold it at a gain of 10%. If he had bought it at 20% less and sold it for Rs. 10 more, he would have made a profit of 40%. The cost price of the article is:

A. Rs. 500
B. Rs. 480
C. Rs. 450
D. Rs. 400

5. Which one of the following is a Self-Employment Programme for Educated Unemployed Youth?

A. Prime Minister’s Rozgar Yojna
B. Swama Jayanti Sahakari Rozgar Vojna
C. National Social Assistance Programme
D. None of the above

6. Where is Mullaperiyar Dam located?

A. Tamil Nadu
B. Kerala
C. Karnataka
D. None of the above

7. The famous ‘Gir’ forests are located in

A. Mysore
B. Kashmir
C. Gujarat
D. Kerala

8. Fiscal Deficit is:

A. Gap between the value of Exports and Imports
B. Gap between total receipts minus external borrowings
C. Gap between total expenditure and total receipts of the-government
D. None of the above

9. Blue Revolution is related to

A. Fish production
B. Milk production
C. Oil production
D. Food production

10. Choose the correct full form for the abbreviation ‘M.PHIL’ or ‘MPHIL’.

A. Master in Psychology
B. Master of Psychology
C. Master in Philosophy
D. Master of Philosophy

11. Which of the following disease is caused by the bite of a mad dog?

A. Hydroceptecemia
B. Hydrocephalus
C. Hydrophobia
D. None of the above

Click here for more mock quiz test for Railway Group D Examination.

The famous ‘Gir’ forests are located in…

ANSWERS: 1.D, 2.D, 3.C, 4.A, 5.A, 6.B, 7.C, 8.A, 9.A, 10.D, 11.C

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!